ZAVALLI HANCOCK (UNDERRATED)


2008 yılında Colombia Pictures tarafından tüm dünyada sahnelenerek 654 milyon dolar hasılat yapan film Hancock, Peter Berg tarafından yönetildi. Başrolde Will Smith'in ve Charlize Theron'un oynadığı film Vincent Ngo tarafından 1996'da kaleme alınmıştı. 2007'ye kadar bir çok yönetmen tarafından sinemaya uyarlanmaya çalışılmış fakat hepsi başarısızla sonuçlanmıştı. 2007'de çekimleri başladı ve sonunda bizlerle buluştu. Peki kim bu Hancock? 

Hancock bir süper kahraman, ama sanılanın aksine o insanlar tarafından sevilmiyor. Şehir dışında tek başına virane bir kulübede sefil bir hayat yaşıyor. Çoğu zaman sokaklarda yatıp kalkan ve kendinden nefret eden bir alkolik. Yitik ve zavallı olsa da o süper güçlere sahip bir adam ve her ne kadar insanlara göstermeye çekinse de içinde bir yerlerde sevgi saklı. Süper güçlerini insanlara yardım etmek amaçlı kullanmaya çalışsa da belediyelere çıkardığı hasar masrafı yüzünden devlet hizmetleri devlet tarafından da taktir edilmiyor. Filmi çok beğenmiş olmamın sebebi de işte tam da bu. Superman, Ironman ya da Spiderman benzeri filmlerden ayıran özelliği duygusal çelişkilerin Hancock'ta beklentinin de ötesine taşınmış olmasıdır.

Filmin için beğenilmeyen Hancock, ne yazık ki gerçek hayatta da beğenilmedi. Başta Rotten Tomatoes olmak üzere bir çok sitede eleştirildi. Eleştiriler genel olarak filmin ilk yarısında ortaya çıkan beklentiyi diğer yarısında sonuçlandıramamış olmasıydı. Hal böyle olunca Hancock duyulmadı, serinin ikincisi çekilmedi ve film dünyasında silikleşti. Ben, Hancock'un hak ettiği yerde olmadığı kanısındayım. Konu olarak benzerlerinden sıyrılan, izleyicileri gereksiz aksiyonla boğmayan baştan sonra soluksuz izlenesi bir film Hancock. Will Smith'in ustaca canlandırdığı Hancock karakteri benim hafızamda yer etmeyi başardı. Hancock'un kendi iç dünyasında verdiği mücadele, insanlara verdiği koşulsuz sevgi ve kendini kendisi için düzeltme azmi beni bu filme hayran bıraktı. Başta yazarı Vincent Ngo olmak üzere, eserin filme dönüşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Hakan AYDIN

IMDB'de Hancock


Diğer Kayıtlar İçin TIKLA!

Yorumlar

Sayfamı beğendiniz mi?

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Popüler Yayınlar